среда, 6 апреля 2016 г.

Цікаві факти про математику


Факт 1.Проклята 528-ма цифра!     
У 1853 р математик Вільям Шанкс опублікував власні розрахунки числа «пі», які він правиввручну до 707-го десяткового знаку. Минуло 92 роки, і в 1945 р, виявилося, що останні 180 цифр були обчислені неправильно, тобто математик допустив помилку на 528-й цифрі. До речі, на такі математичні розрахунки у вченого пішло 15 років.  
Факт 2. Хвороба «дискалькулія»   Тепер низькі оцінки з математики можуть бути пояснені сердитим батькам та наявністю простого захворювання. Слово «дискалькулія» означає труднощі в розумінні прикладів, і вивченні математичної дисципліни. 
  Факт 3. Астматик! Існує гарне пояснення, того, що хтось впадає в паніку на іспиті з математики. У англійців слово «математика» — це анаграма до слова «астматик». Нагадаємо, що анаграма — літературний прийом, сенс якого — в перестановці букв слова, що дає в результаті інше слово, наприклад: Mathematics — asthmatic — me asthmatiк ‘.  
 Факт 4. Занадто дорога помилка ділення на нуль У 1997 році на одному з військових судів ВМФ США стався збій програми «Smart Ship» в результаті ділення на нуль (точніше, некоректного вводу даних), що вивело з ладу всі прилади на борту військового корабля США —  Йорктаун. Цей випадок на той час затьмарив всі цікаві факти з історії математики.   
Факт 5. Ціна питання – мільйон   Залысина покроется волосами! Домашний метод. Результат уже через месяц! Поможет на любой стадии облысения Читать далее >> Не осталось волос на голове? Используй это домашнее средство и они вырастут! Поможет на любой стадии облысения Читать далее >> Один з найцікавіших фактів математики є те, що вона має досі багато невирішених питань. Відомий Математичний інститут пропонує $ 1000000 для тих, хто зможе вирішити будь-яку з цих семи невирішених проблем в математиці:      гіпотеза Ходжа      гіпотеза Пуанкаре      гіпотеза Рімана      гіпотеза Янга-Міллса      Рівняння Нав’є-Стокса: існування і гладкість      Гіпотеза Swinnerton-Дайера      Р порівняно з проблемою НП     Якщо хтось із вас знайде рішення хоча б однієї математичної задачі, то нобелівська премія з математики вам забезпечена!

Комментариев нет:

Отправить комментарий